Επιτροπή Διοργάνωσης

Η επιτροπή διοργάνωσης του Φεστιβάλ Αισχύλεια ξεκίνησε τη δράση της το 1975. Αποτελείται από ανθρώπους της πόλης-εθελοντές που έχουν σχέση με διάφορες μορφές τέχνης (μουσική, θέατρο, κινηματογράφος, εικαστικά κ.ά.), μέλη της ομάδας εθελοντών του φεστιβάλ, μέλη του γραφείου διοργάνωσης αλλά και φοιτητές καλλιτεχνικών σχολών. Σκοπός είναι η συμμετοχή ενεργών πολιτών γύρω από τα καλλιτεχνικά ζητήματα, να υπάρχει συλλογική έκφραση ώστε να υλοποιείται το φεστιβάλ που έχει ανάγκη η πόλη.

Η επιτροπή αναλαμβάνει την επιλογή του καλλιτεχνικού προγράμματος, την οργάνωση καθώς και τη σωστή διεξαγωγή του φεστιβάλ. Στόχος της είναι να διαμορφώσει ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο να είναι ποιοτικό, επίκαιρο και πρωτοπόρο. Βασική επιδίωξη αποτελεί η προβολή του φεστιβάλ σε τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, δημιουργώντας δίκτυο μέσω συνεργασιών με καλλιτέχνες, φορείς και οργανισμούς ώστε να είναι πάντα ενήμερη για το τι θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ την κάθε χρονιά. Φροντίζει να δίνεται η ευκαιρία σε καλλιτέχνες διαφόρων μορφών τέχνης να παρουσιάζουν τα έργα τους αλλά και να δημιουργούν έργα εμπνεόμενοι από την πόλη της Ελευσίνας.
Η επιτροπή διοργάνωσης του Φεστιβάλ Αισχύλεια ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας δίνει έμφαση στη σύνθεση ενός καλλιτεχνικού προγράμματος που να απευθύνεται σε όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Οι Χώροι του Φεστιβάλ

Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Κανελλοπούλου 1 Ελευσίνα, Αττικής 19200 Ελλάδα
2105565613

Το Σαπωνοποιείο Χαριλάου ιδρύεται το 1875 από τους αδελφούς Λύσανδρο και Εμμανουήλ Χαριλάου, που έφτασαν από το Γαλάτσι της Ρουμανίας στην Ελευσίνα, οδηγημένοι από την λειτουργία κάποιων οικιακών βιοτεχνιών σαπουνιού. Ως πηγή ενέργειας χρησιμοποιούσε τον ατμό και ως πρώτες ύλες πυρήνες ελαιοκάρπου και άλλες πρώτες ύλες. Το προϊόν μεταφερόταν πολύ εύκολα με πλοία ως την Πάτρα, τη Σύρο και τον Πειραιά, η παραγωγή έφθανε τις 600.000 τόνους- από τους οποίους οι 175.000 εξάγονταν σε χώρες της Μεσογείου- και ο “Σάπων Ελευσίνος” τα χρόνια εκείνα συναγωνιζόταν τον γαλλικό. Το 1892 ο Επαμεινώνδας Χαρίλαος, χημικός με σπουδές σε Γαλλία και Γερμανία, συνεταιρίζεται με τον επίσης χημικό Νικόλαο Κανελλόπουλο και αγοράζουν το σαπωνοποιείο της Ελευσίνας το οποίο έκτοτε μετονομάστηκε σε «Ε. Χαρίλαος- Ν. Κανελλόπουλος».

Το εργοστάσιο, που όταν πρωτολειτούργησε είχε 20 εργάτες, έφτασε στα 1900 να απασχολεί 90 (από τους οποίους 10 γυναίκες) και το 1928 περί τους 250. Η λειτουργία του σταμάτησε στη δεκαετία του 1960. Ο ανενεργός χώρος του Παλαιού Ελαιουργείου σήμερα φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και στις εγκαταστάσεις του προβλέπεται η δημιουργία χώρων πολιτιστικών λειτουργιών, χώρων πρασίνου και χώρου στάθμευσης.

20140704_1729635683-e1466189781630
Θερινός κινηματογράφος - Κανελλοπούλου 2,Ελευσίνα
ekthesi_ergon_texnis_logou_8_3_14_a
Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος - Δραγούμη 37, Ελευσίνα
arhaiologikos_xhoros_elefsinas
Αρχαιολογικός Χώρος Ελευσίνας - Σωτηρίου Γκιόκα 6-10, Ελευσίνα

 

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

 

Δεν επιτρέπονται: 

Η είσοδος στο χώρο μετά την έναρξη των θεατρικών παραστάσεων.

Η είσοδος σε παιδιά κάτω των έξι (6) ετών – εκτός από τις παραστάσεις που απευθύνονται σε αυτά.

Το κάπνισμα , η κατανάλωση τροφίμων και ποτών μέσα στο χώρο των παραστάσεων.
Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.

Η λήψη φωτογραφιών με ή χωρίς φλας, η μαγνητοφώνηση και η μαγνητοσκόπηση κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.

Το φιλοδώρημα. 

Χρήσιμες Πληροφορίες

1.Η αγορά εισιτηρίου παρέχει το δικαίωμα στον αγοραστή να παρακολουθήσει την παράσταση μόνο εάν αυτός αποδεχτεί και τηρήσει τους όρους λειτουργίας του χώρου.

2.Η έγκαιρη προσέλευση στο χώρο της παράστασης είναι απαραίτητη για την ταχύτερη και πιο άνετη εξυπηρέτηση των θεατών.

3.Σε περίπτωση αγοράς εκπτωτικού εισιτηρίου ο κάτοχος είναι υποχρεωμένος να φέρει μαζί του το αντίστοιχο δικαιολογητικό, το οποίο θα ελεγχθεί κατά την είσοδο του στο χώρο της παράστασης.

4.Επιστροφές εισιτηρίων δεν γίνονται δεκτές μετά την αγορά και πληρωμή τους. Όλοι οι θεατές πρέπει να φυλάσσουν το απόκομμα του εισιτηρίου τους μέχρι το τέλος της παράστασης και να το επιδεικνύουν σε περίπτωση εξόδου και επιστροφής τους στο χώρο.

5.Το Φεστιβάλ Αισχύλεια έχει μεριμνήσει για την ασφάλεια των θεατών λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας για την άρτια διεξαγωγή των παραστάσεων, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες όλων των συναρμόδιων Υπουργείων.

5.Υπενθυμίζεται ότι οι θεατές δεν επιτρέπεται να φέρουν κατά την είσοδο μπουκάλια, όπλα, αιχμηρά αντικείμενα και ότι άλλο θα μπορούσε να αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια αυτών.

6.Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα ελέγχου στην είσοδο για λόγους ασφαλείας και μόνο.

7.Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών ή για λόγους ανωτέρας βίας που δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση της παράστασης θα υπάρξει ανακοίνωση για την επανάληψή της στον ίδιο χώρο με τα ίδια εισιτήρια. Στην περίπτωση αυτή δε γίνεται αποδεκτή η επιστροφή εισιτηρίων. Εάν η παράσταση ματαιωθεί οριστικά θα υπάρξει ανακοίνωση για τον τρόπο επιστροφής του αντιτίμου των εισιτηρίων.

8.Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για ατυχήματα ή ζημίες υλικών αντικειμένων που μπορεί να προκύψουν από απρεπή συμπεριφορά του κοινού.

9. Η έγκαιρη προσέλευση στον χώρο της συναυλίας είναι απαραίτητη για την ταχύτερη και πιο άνετη εξυπηρέτηση των θεατών και την εξασφάλιση εύρεσης καθίσματος. Υπενθυμίζουμε ότι ο χώρος φιλοξενεί και όρθιους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το Φεστιβάλ Αισχύλεια είναι μέλος του European Festival Association και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ