Απολογισμός

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2017

Με δυναμικά βήματα και αδιασάλευτη πορεία το Φεστιβάλ Αισχύλεια, που διοργανώνει με συνέπεια ο Δήμος Ελευσίνας εδώ και 43 χρόνια ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η φετινή χρονιά μας επιφύλαξε αρκετές δυσκολίες και μεγάλα εμπόδια σε σχέση με τον χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ, που με μεγάλη προσπάθεια , υπομονή , επιμονή και συνεργασία όλων των φορέων του δήμου, καταφέραμε να ξεπεράσουμε.

Γι’ άλλη μια χρονιά το φεστιβάλ φιλοξένησε εκδηλώσεις που καταργούν τα στερεότυπα και μεταμορφώνουν την πόλη σε μια πρωτεύουσα του πολιτισμού που αποδεικνύει ότι δίκαια κατέκτησε τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πολιτισμός είναι για την Ελευσίνα τρόπος ζωής και ότι αποτελεί όχημα για κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική αναβάθμιση.

Στο πλαίσιο αυτού του οράματος εντάσσονται και τα Αισχύλεια 2017 που φιλοξένησαν εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής και ποιότητας. Συγκεκριμένα από τις 9 Ιουνίου ως τις 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν περί τις 50 εκδηλώσεις, ανάμεσα στις οποίες παραστάσεις, συναυλίες, εικαστικές εγκαταστάσεις, εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές, διεθνές συνέδριο, περφόρμανς, διαλέξεις, ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου. Το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Ελαιουργείο και στην Ελαιουργική. Να σημειώσουμε ότι εντός του προγραμματισμού του Φεστιβάλ έγιναν και φέτος εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, σε μια προσπάθεια ο πολιτισμός να ανήκει σε όλους.

Σημαντική στιγμή για το φεστιβάλ ήταν η διάκριση του, για 2η συνεχόμενη φορά, από τον ευρωπαϊκό θεσμό EFFE (Europe for Festivals Festivals for Europe) αποδεικνύοντας τη σταθερή εξέλιξη του σε επίπεδο Ευρώπης.

Η έναρξη του φεστιβάλ έγινε στις 9 Ιουνίου στο Παλαιό Ελαιουργείο με τα εγκαίνια της εικαστικής εγκατάστασης της Δανάης Στράτου “Πάνω στη γη κάτω από τα σύννεφα», σε επιμέλεια της Αλεξάνδρας Κοροξενίδη.

Πρόκειται για μια μεγάλης κλίμακας in situ εγκατάσταση, ειδικά φτιαγμένη για το Παλαιό Ελαιουργείο και την Ελευσίνα. Με βασικά υλικά το χώμα και το νερό, και με κυρίαρχο μορφολογικό στοιχείο το πήλινο αγγείο, το έργο έρχεται σε διάλογο με την πλούσια ιστορική διαστρωμάτωση της Ελευσίνας από την αρχαιότητα ως τη μακροχρόνια βιομηχανική ιστορία της πόλης και τη δομή της σήμερα. Εμπλέκει στην «αφήγησή» του τον μύθο της Δήμητρας και της Περσεφόνης, τη θνητότητα, την έννοια του ταξιδιού, την υπαρξιακή αναζήτηση ενός προορισμού και τη μετανάστευση ως φαινόμενο που καθόρισε την ιστορία της περιοχής αλλά που επίσης επαναλαμβάνεται σε όλη την διάρκεια της ιστορίας της ανθρωπότητας. Η εγκατάσταση του έργου της Δανάης Στράτου έγινε σε συνεργασία με την Eleusis 2021 και η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.

Ακολούθησε το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος- Baumstrasse από την 1-10 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκε, κάτω από την γενική εποπτεία της Μάρθας Φριντζήλα, μια σειρά παραστάσεων, διαλέξεων, περφόρμανς. Οι εργασίες του 5ου Αττικού Σχολείου ήταν επικεντρωμένες στον μεγάλο τραγικό ποιητή Σοφοκλή και η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.

Η Κ.Ε.Δ.Ε. συνεργάστηκε με το Τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. στο πλαίσιο της Σύγχρονης Θεατρικής Δημιουργίας και από τις 12-23 Ιουλίου 2017 παρουσιάστηκαν, στο κτίριο της Ελαιουργικής, παραστάσεις που ανέδειξαν τις νέες τάσεις στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο σε επίπεδο συγγραφής και παρουσίασης.

Το κύριο μέρος του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2017 ξεκίνησε την Παρασκευή 18 Αυγούστου, με μία μαγευτική βραδιά με τους Μάριο Φραγκούλη και Γιώργο Περρή, οι οποίοι έδωσαν συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής.

Ακολούθησε στις 23 Αυγούστου συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα, ενώ στις 25 Αυγούστου η Μάρθα Φριντζήλα παρουσίασε τον Φιλοκτήτη του Σοφοκλή, μια τραγωδία για τον άνθρωπο. Ο δήμος Ελευσίνας για 4η συνεχόμενη χρονιά τιμά την αδερφοποίηση του με την Κίνα και συγκεκριμένα με την περιοχή Xicheng District του Πεκίνου και φιλοξενεί την Κυριακή 27 Αυγούστου την κινεζική όπερα Anhui Huangmei Opera Theater έφερε χρώμα από την Ανατολή με την παράσταση Goddess marriage, σε σκηνοθεσία Qiao Zhiliang.

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη έδωσε συναυλία με τίτλο “Δεύτερη Ζωή” στις 28 Αυγούστου. Την σκυτάλη πήρε στις 30 Αυγούστου η Φόνισσα του Παπαδιαμάντη που παρουσίασε το Θέατρο Αιχμή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη. Ο Σεπτέμβριος ξεκίνησε (1/9) με την παιδική παράσταση «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» σε σκηνοθεσία/ διασκευή Δημήτρη Αδάμη από την ομάδα Μαγικές Σβούρες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στο ίδιο πλαίσιο ακολούθησε στις 2 Σεπτεμβρίου εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού επίσης από την ομάδα Μαγικές Σβούρες. Η είσοδος ήταν ελεύθερη με δήλωση συμμετοχής. Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου ήρθαν οι Βάκχες του Ευριπίδη από το Θεσσαλικό Θέατρο σε συνεργασία με το Ελληνικό Φεστιβάλ, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου.

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου τη σκυτάλη πήρε η Μήδεια του Ευριπίδη που παρουσίασε το Θέατρο Τέχνης σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη- με πρόσκληση και η παράσταση φιλοξενήθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής.

Μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή του φεστιβάλ ήρθε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου με την παράσταση “Επιτάφιος εν Ελευσίνι” του Χρήστου Δήμα. Συμμετείχε η Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”. Συνάντηση που οδήγησε σε ένα ιδιαίτερο κινηματογραφικό, μουσικό αφηγηματικό ταξίδι, όπου παράλληλα με την Ορχήστρα και το μουσικό δρώμενο, το κοινό απόλαυσε την πρωτότυπη κινηματογραφική προβολή – πάνω σε Οθόνη αλλά και στα κτίσματα του Παλαιού Ελαιουργείου – φιλμικού υλικού, όπου ο μουσικός Επιτάφιος συνδέθηκε με την ίδια την πόλη της Ελευσίνας και το Μύθο της Δήμητρας και της Περσεφόνης. Συμμετείχε η Φιλαρμονικής Ορχήστρας Ελευσίνας, που να μας έφερε στο νου την Περιφορά του Επιταφίου στις οδούς Παγκάλου και Νικολαΐδου. Ο Δήμας επιπλέον κατάφερε να συνδέσει τον Επιτάφιο με το λιμάνι της Ελευσίνας και το πρόωρα χαμένο τέκνο της Ελευσίνας, τον ήρωα Βασίλη Λάσκο.

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου το Εθνικό Θέατρο παρουσίασε την Άλκηστη του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου. Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου μουσική παράσταση του Κώστα Λειβαδά. Συμμετείχαν οι: Γιάννης Κότσιρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Βασίλης Σκουλάς. Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη. Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

πραγματοποιήθηκε συναυλία του Λεωνίδα Μπαλάφα στο γήπεδο μπάσκετ στην πλατεία Μαγούλας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου το Εθνικό Θέατρο παρουσίασε την Ειρήνη του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη. Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου Οιδίπους επί Κολωνώ του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη.

Η Θεατρική Σκηνή Ελευσίνας με θεατρική αγωγή, υπηρετώντας το θέατρο και τον πολιτισμό, συμπλήρωσε φέτος έντεκα δημιουργικά χρόνια θεατρικής διαδρομής και παρουσίασε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου τη θεατρική παράσταση “Ο Γάμος του Λεπρέντη” του Μιλτιάδη Χουρμούζη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Θεοδώρου.

Πλούσιο είναι το εικαστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Εκτός από την εικαστική εγκατάσταση της Δανάης Στράτου “Πάνω στη γη κάτω από τα σύννεφα” στο Παλαιό Ελαιουργείο στο πλαίσιο των Αισχύλειων πραγματοποιήθηκαν ακόμα οι εξής εικαστικές εκδηλώσεις.

-Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου μια μοναδική αναβίωση εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών χώρων μέσω των οπτικοακουστικών τεχνών, πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Ελαιουργείο από τις 21.00 ως τις 4.00 το πρωί της επόμενης μέρας. Πρόκειται για το Industrial Revival: See the sound / Feel the Space. Βιομηχανική Αναβίωση: Δες τον Ήχο / Νιώσε το Χώρο. Μια δυναμική εικαστική εγκατάσταση όπου περιελάμβανε Video Mapping & Video Sculpture, Vjs & Djs και Live Video Performances. Η παραπάνω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.

–Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου: Εγκαίνια έκθεσης “Στοιχεία” της Δανάης Στράτου. Διάρκεια ως τις 30 Νοεμβρίου. Πολιτιστικό Kέντρο “Λεωνίδας Κανελλόπουλος”. Η έκθεση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. και την Eleusis 2021 και η είσοδος ήταν ελεύθερη.

Ιδιαίτερες στιγμές των φετινών Αισχυλείων:

-Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 3ος ημιμαραθώνιος «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού». Μια διαδρομή 21 χλμ. από την Αθήνα στην Ελευσίνα μέσω της Ιεράς Οδού.

-Από την Παρασκευή 22 ως την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε το 4ο Διεθνές Συνέδριο για τη Διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

–Από τις 22 Σεπτεμβρίου ως τις 13 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν οι Μουσικοί Κύκλοι, όπου έγιναν συναυλίες σε τζαζ, κλασικές, έθνικ, ηλεκτρονικές και έντεχνες διαδρομές. Συμμετείχαν οι Les trois Femmes, Star Wound, String Demons, Theodore, Σtella , Απόστολος Ρίζος και Κατερίνα Μακαβού. Η είσοδος ήταν 5€.

–Από τις 19 Αυγούστου ως τις 7 Σεπτεμβρίου έγιναν οι κινηματογραφικές προβολές στο θερινό κινηματογράφο στην παραλία της Ελευσίνας. Η είσοδος ήταν 5€.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ -ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Για άλλη μια χρονιά το αμείωτο ενδιαφέρον του κοινού αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των 9.917 εισιτηρίων που πουλήθηκαν χωρίς να έχουμε υπολογίσει τους περίπου 13.070 θεατές που παρακολούθησαν τις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο, τις προσκλήσεις που ανήλθαν στους 1418 θεατές, τις κάρτες διαρκείας που αν τις αναλύσουμε θα δούμε ότι αντιστοιχούν σε 540 θεατές. Οι τιμές των εισιτηρίων παρέμειναν στα περσινά χαμηλά επίπεδα (12 ευρώ το κανονικό και 5 ευρώ το φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65 και ΑΜΕΑ) όπως επίσης και οι κάρτες διαρκείας (120 η ομαδική, 40 η ατομική και 30 η μειωμένη) .

Ο συνολικός αριθμός των θεατών υπολογίζεται στους 24.945

ΠΡΟΒΟΛΗ (ΜΜΕ-ΕΝΤΥΠΟ ΥΛΙΚΟ-ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ )

Τα τελευταία χρόνια τα Αισχύλεια έχουν επιτύχει , με συντονισμένη προσπάθεια και συνεχή ενημέρωση , να γνωστοποιήσουν την δράση τους και να προβάλλονται τόσο από μέσα μαζικής ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας όσο και από πλήθος ηλεκτρονικών περιοδικών και πολιτιστικών ιστοσελίδων του εγχώριου αλλά και του διεθνή τύπου.

Τα Αισχύλεια πλέον προσελκύουν το ενδιαφέρον πολλών ραδιοφωνικών σταθμών, εφημερίδων, τηλεοπτικών σταθμών που προβαίνουν τακτικά σε εκτενείς αναφορές και κολακευτικά σχόλια για το Φεστιβάλ, και μάλιστα χωρίς πληρωμένη καταχώρηση.

Συνολικά καταφέραμε να αυξήσουμε την απήχηση του φεστιβάλ στο διαδίκτυο έχοντας στη σελίδα και social media περίπου 2.722.453 προβολες σελίδων. (προβολες site + facebook Impressions)

Η επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ φέτος ανανεώθηκε , έγινε πολύ μοντέρνα σε αισθητική αλλά και σε υπηρεσίες που καθ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ παρουσίαζε το διαφημιστικό σποτ, το πρόγραμμα , πληροφορίες, έκδοση εισιτηρίων με απευθείας link προς τη Viva.gr. καθώς και άμεση επικοινωνία με το γραφείο διοργάνωσης. Οι συνολικές επισκέψεις στην σελίδας του φεστιβάλ Αισχύλεια 2017 ήταν 61.577 με 170.551 προβολές σελίδων. Στον παρακάτω πίνακα αναγράφονται τα στατιστικά στοιχεία αναφορικά με την ιστοσελίδα των Αισχυλείων ( www.old.aisxylia.gr) για το έτος 2017.

Στατιστικά Ιστοσελίδας

Οι μοναδικοί χρήστες έφτασαν το ποσό των 32.409 χρηστών, με 61.577 συνολικές επισκέψεις και 170.551 προβολές σελίδων με μέσο χρόνο παραμονής στην ιστοσελίδα τα 2 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα.

Μοναδικοί Χρήστες Επισκέψεις Προβολές Σελίδων
32.409 61.577 170.551

Χώρα Επισκέψεις % Νέων επισκέψεων Νέοι χρήστες
Greece 52,910 60.81% 28,73
United States 531 96.01% 520
United Kingdom 322 57.20% 165
Germany 211 85.03% 171
Cyprus 85 88.64% 82
(not set) 125 91.27% 51
France 55 73.77% 55
Italy 100 78.95% 56
Switzerland 40 87.80% 29
Canada 55 97.37% 35
61.577 62.63% 29,85

Μετά την περσινή επιτυχημένη παρουσία στα social media φέτος συνεχίσαμε την στρατηγική που εφαρμόσαμε και καταφέραμε να προσελκύσουμε έναν πρωτοφανή αριθμό 1.198.121 μοναδικών χρηστών (χρηστες site + facebook Reach)

Αποτελέσματα σελίδας Facebook

Μοναδικοί χρήστες (Reach)

Reach είναι ο αριθμός των ανθρώπων που είδαν τη σελίδα έστω μια φορά.

Το Reach μπορεί να είναι λιγότερο από ό, τι οι προβολές αφού ένα άτομο μπορεί να δει τη σελίδα πολλές φορές.

Το συνολικό reach την περίοδο προώθησης ήταν 1,165,712 μοναδικοί χρήστες

(συμπεριλαμβανομένης της διαφημιστικής καμπάνιας)

εξ αυτών 574.980 επί πληρωμή και 590.732 οργανικά.

Συνολικές προβολές (Impressions)

Προβολές είναι ο αριθμός των φορών που προβάλλεται ένα post από τη σελίδα. Οι χρήστες μπορούν να δουν πολλαπλές εμφανίσεις του ίδιου post.

Για παράδειγμα, αν ένα άτομο βλέπει μια ενημέρωση στο News Feed και στη συνέχεια δει την ίδια ενημέρωση όταν ένας φίλος του το κάνει share, τότε μετράει για παραπάνω από μία προβολή.

Το σύνολο impressions την περίοδο προώθησης ήταν 2,551,902 προβολές

(συμπεριλαμβανομένης της διαφημιστικής καμπάνιας), εξ αυτών 1.003.685 επί πληρωμή και 1.548.217 οργανικά.

Page Likes

Ο αριθμός των like της σελίδας σημείωσε άνοδο

1 Mαιου -31 Δεκεμβρίου 2017

από 6.163 στα 7.247 likes

Ενώ τα Video Views έφτασαν τις 15.700.

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΕΡΤ2
ΕΡΤ world
ΠΡΩΤΟ Πρόγραμμα
ΔΕΥΤΕΡΟ Πρόγραμμα
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΜΕΛΩΔΙΑ
ΑΘΗΝΑ 9,84
ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
CULTURE NOW
ART &LIFE
AAF.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ

Σε ότι αφορά αυτό καθ’ εαυτό το οικονομικό σκέλος του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Οι συνολικές δαπάνες των φετινών Αισχυλείων ανήλθαν στις 403.304,55 ευρώ, εκ των οποίων 106.896,89 ευρώ καλύπτονται από τα έσοδα του φεστιβάλ και 296.407,66 ευρώ τα εξασφαλίζει ο Δήμος Ελευσίνας.

Αναλυτικότερα:

Όσον αφορά τα έσοδα το Φεστιβάλ και τις χορηγίες εξασφάλισε 1.400 ευρώ από χορηγίες, 105496,89 ευρώ εξοικονομήθηκαν από τα εισιτήρια, από τις κάρτες διαρκείας και το υποκατάστημα.

Χορηγοί Αισχύλεια 2017

ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ , ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΛΠΕ
ΤΙΤΑΝ
AEGEAN OIL
POLYECO
ΗΛΕΚΤΩΡ
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ
ΜΕΤΡΟΝ
ΥΙΟΙ Γ. ΦΙΛΗ Ο.Ε.
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ
ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΔΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε
ΠΛΑΙΣΙΟ
ΧΡΩΤΕΧ

Έξοδα Έσοδα
ΠΟΣΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΟΣΟ
Εκδηλώσεις- σχήματα 209.497,78 Λοιπές αμοιβές τρίτων 15.6131.1500
Εικαστικό Έργο 30.000,00 Λοιπές αμοιβές τρίτων 15.6131.1500 Δήμος 296.407,66
συνεργασίες- Αισχύλεια& αθλητισμός 9.199,98 Λοιπές αμοιβές τρίτων 15.6131.1500 Χορηγίες 1.000,00
Εργαζόμενοι Οργάνωση & Check in 10.429,98 Λοιπές αμοιβές τρίτων 15.6131.1500 Χορηγίες σε είδος – Στεφανίδης (νερά ) 400,00
Αναβάθμιση site & Μετάφραση 1.555,70 Λοιπές αμοιβές τρίτων 15.6131.1500 Εισιτήρια 93.068,00
Γραφιστικά 10.019,90 Λοιπά Έξοδα Τρίτων
Αισχύλεια (Δαπ. Γραφιστικών- Λοιπά εξ.)

15.6162.1500 Υποκατάστημα B 12.428,89
Εκτυπώσεις : Έντυπα, αφίσες,
διαπιστευτήρια, προσκλήσεις, κάρτες διαρκείας κ.α.

12.951,80 Εκτυπώσεις, εκδόσεις, βιβλιοδετήσεις Αισχύλειων 15.6615.1500
Εκτυπώσεις banner, σημαίες, επιγραφές, περίπτερο Art athina κ.α. 4.204,84 Λοιπά έξοδα ΤρίτωνΑισχύλεια (Δαπ. Γραφιστικών- Λοιπά εξ.) & Λοιπός εξοπλισμός Αισχύλεια 15.6162.1500
&

15.7135.1500

Προβολή & Ενημέρωση: Video spot, καταχωρήσεις, διαχείριση site-social media, παρουσίαση ΙΑΝΟ΢ κ.α. 20.020,00 Έξοδα ενημέρωσης και προβολής δραστηριοτήτων Αισχυλείων 15.6431.1500
Φιλοξενία Θιάσου (Κίνα) 6.765,00 Συμμετοχή σε συνέδρια
συναντήσεις και διαλέξεις Αισχυλείων & Διοργάνωση συνεδρίων συναντήσεων και διαλέξεων Αισχυλείων

15.6441.1500&
15.6442.1500

Ηχοφωτιστικός Εξοπλισμός 34.999,60 Μισθ. μηχανημάτων – Τεχ. εγκαταστάσεων ( Μιςθ. ηχοφωτιστικό Εξ.)
Αισχύλειων

15.6233.1500
Αναλώσιμα- Γραφική Υλη 3.752,28 Προμήθεια γραφικής ύλης και λοιπά υλικά γραφείων Αισχυλείων & Προμήθεια εντύπων και υλικών μηχανογράφησης και πολλαπλών εκτυπώσεων
Αισχυλείων

15.6612.1500&
15.6613.1500

Ιατρική υποστήριξη- Ασθενοφόρο- Διασώστες 3.298,40 Λοιπές αμοιβές τρίτων 15.6131.1500
Φύλαξη-Security 6.742,41 Ασφάλιστρα μηχανημάτων – Τεχνικών εγκαταστάσεων
(Φύλαξης) Αισχυλείων

15.6252.1500
Χημικές Τουαλέτες 285,2 Λοιπές αμοιβές τρίτων 15.6131.1500
συμμετοχή στο δίκτυο Learning Cities 454,04 Συμμετοχή 3ο Συνέδριο Προώθηση και εκπαίδευση καινοτομίας 13-15Οκτωβρίου 2017, Λάρισα 15.6441.1500
Προμήθειες υποκατάστημα Β (Κυλικείο Παλαιό Ελαιουργείο) 12.673,87 Προμήθειες κυλικείου
Αισχυλείων (Σ2016)

15.6694.1500
ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΥ
Πυρασφάλεια 3.472,00 Λοιπές αμοιβές τρίτων 15.6131.1500
Υλικά συντήρησης & επισκευής (Οικοδομικά, ηλεκτρολογικά-ξυλεία κ.α.) 22.981,77 Υλικά συντήρησης και
επισκευής λοιπών εγκαταστάσεων Αισχυλείων

& Λοιπός εξοπλισμός

Αισχύλεια

15.6662.1500&
15.7135.1500

ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ 403.304,55 ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ 403.304,55

Άλλη μία χρονιά έκλεισε με επιτυχία για τα Αισχύλεια, σκορπίζοντας χαμόγελα σε διοργανωτές και συμμετέχοντες.

Ευχαριστούμε θερμά την επιτροπή Αισχυλείων, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους του Δήμου όλων των υπηρεσιών, τους τεχνικούς κι όλους όσους στήριξαν το εγχείρημα με την προσφορά τους, την προθυμία τους και τη διαθεσιμότητά τους.

Σας ενημερώνουμε πως στην ιστοσελίδα μας αλλά και στο facebook έχει αναρτηθεί φόρμα αξιολόγησης του φετινού φεστιβάλ και σας καλούμε να μας πείτε τη γνώμη σας , τις προτάσεις σας ώστε να βαδίσουμε όλοι μαζί με έμπνευση, πρωτοτυπία και ενέργεια για καλύτερα και δημιουργικότερα Αισχύλεια το 2018.

Subscribe Newsletter

Το Φεστιβάλ Αισχύλεια είναι μέλος του European Festival Association και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ