Το Φεστιβάλ

επιτροπή διοργάνωσης

Η επιτροπή διοργάνωσης του Φεστιβάλ Αισχύλεια ξεκίνησε τη δράση της το 1975. Αποτελείται από ανθρώπους της πόλης-εθελοντές που έχουν σχέση με διάφορες μορφές τέχνης (μουσική, θέατρο, κινηματογράφος, εικαστικά κ.ά.), μέλη της ομάδας εθελοντών του φεστιβάλ, μέλη του γραφείου διοργάνωσης αλλά και φοιτητές καλλιτεχνικών σχολών. Σκοπός είναι η συμμετοχή ενεργών πολιτών γύρω από τα καλλιτεχνικά ζητήματα, να υπάρχει συλλογική έκφραση ώστε να υλοποιείται το φεστιβάλ που έχει ανάγκη η πόλη.

Η επιτροπή αναλαμβάνει την επιλογή του καλλιτεχνικού προγράμματος, την οργάνωση καθώς και τη σωστή διεξαγωγή του φεστιβάλ. Στόχος της είναι να διαμορφώσει ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο να είναι ποιοτικό, επίκαιρο και πρωτοπόρο. Βασική επιδίωξη αποτελεί η προβολή του φεστιβάλ σε τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, δημιουργώντας δίκτυο μέσω συνεργασιών με καλλιτέχνες, φορείς και οργανισμούς ώστε να είναι πάντα ενήμερη για το τι θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ την κάθε χρονιά. Φροντίζει να δίνεται η ευκαιρία σε καλλιτέχνες διαφόρων μορφών τέχνης να παρουσιάζουν τα έργα τους αλλά και να δημιουργούν έργα εμπνεόμενοι από την πόλη της Ελευσίνας.
Η επιτροπή διοργάνωσης του Φεστιβάλ Αισχύλεια ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας δίνει έμφαση στη σύνθεση ενός καλλιτεχνικού προγράμματος που να απευθύνεται σε όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Κανελλοπούλου 1 Ελευσίνα, Αττικής 19200 Ελλάδα
2105565613

Το Σαπωνοποιείο Χαριλάου ιδρύεται το 1875 από τους αδελφούς Λύσανδρο και Εμμανουήλ Χαριλάου, που έφτασαν από το Γαλάτσι της Ρουμανίας στην Ελευσίνα, οδηγημένοι από την λειτουργία κάποιων οικιακών βιοτεχνιών σαπουνιού. Ως πηγή ενέργειας χρησιμοποιούσε τον ατμό και ως πρώτες ύλες πυρήνες ελαιοκάρπου και άλλες πρώτες ύλες. Το προϊόν μεταφερόταν πολύ εύκολα με πλοία ως την Πάτρα, τη Σύρο και τον Πειραιά, η παραγωγή έφθανε τις 600.000 τόνους- από τους οποίους οι 175.000 εξάγονταν σε χώρες της Μεσογείου- και ο “Σάπων Ελευσίνος” τα χρόνια εκείνα συναγωνιζόταν τον γαλλικό. Το 1892 ο Επαμεινώνδας Χαρίλαος, χημικός με σπουδές σε Γαλλία και Γερμανία, συνεταιρίζεται με τον επίσης χημικό Νικόλαο Κανελλόπουλο και αγοράζουν το σαπωνοποιείο της Ελευσίνας το οποίο έκτοτε μετονομάστηκε σε «Ε. Χαρίλαος- Ν. Κανελλόπουλος».

Το εργοστάσιο, που όταν πρωτολειτούργησε είχε 20 εργάτες, έφτασε στα 1900 να απασχολεί 90 (από τους οποίους 10 γυναίκες) και το 1928 περί τους 250. Η λειτουργία του σταμάτησε στη δεκαετία του 1960. Ο ανενεργός χώρος του Παλαιού Ελαιουργείου σήμερα φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και στις εγκαταστάσεις του προβλέπεται η δημιουργία χώρων πολιτιστικών λειτουργιών, χώρων πρασίνου και χώρου στάθμευσης.

Θερινός κινηματογράφος

Κανελλοπούλου 2,Ελευσίνα

Πολιτιστικό Κέντρο Λεωνίδας Κανελλόπουλος

Δραγούμη 37, Ελευσίνα

Αρχαιολογικός Χώρος Ελευσίνας

Σωτηρίου Γκιόκα 6-10, Ελευσίνα

Ελαιουργική Ελευσίνας

Αφων Μουρίκη 130-136 & Ιερά Οδός, Ελευσίνα

Κανονισμοί Φεστιβάλ

Ώρα έναρξης: 20.30

Οι κάρτες διαρκείας ισχύουν αυστηρά για τις παραπάνω εκδηλώσεις. Κάθε κάρτα παρέχει στον κάτοχό της το δικαίωμα διακεκριμένης θέσης. Το προνόμιο της διακεκριμένης θέσης δεν ισχύει αν προσέλθετε μετά τις 20.30

Χώρος διεξαγωγής: Παλαιό Ελαιουργείο Παραλία Ελευσίνας

Σε περίπτωση ακύρωσης παράστασης η Κ.Ε.Δ.Ε. αποποιείται την ευθύνη επιστροφής χρημάτων. Στις θεατρικές παραστάσεις δεν πραγματοποιείται διάλειμμα. Μετά την έναρξη δεν επιτρέπεται η είσοδος σε θεατές.

Δεν επιτρέπονται:

1. Η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη της παράστασης, παρά μόνο στο διάλειμμα, εφόσον προβλέπεται.
2. Η είσοδος σε παιδιά κάτω των έξι (6) ετών – εκτός από τις παραστάσεις που απευθύνονται σε αυτά.
3. Το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών μέσα στο θέατρο.
4. Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της παράστασης.
5. Η λήψη φωτογραφιών με ή χωρίς φλας, η μαγνητοφώνηση και η μαγνητοσκόπηση κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.
6. Το φιλοδώρημα.