Το ΤΕΙ Αθήνας στο Παλαιό Ελαιουργείο

Το ΤΕΙ Αθήνας στο Παλαιό Ελαιουργείο

Χθες επισκέφτηκε τον χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου το ΤΕΙ Αθήνας και πιο συγκεκριμένα το τμήμα της γραφιστικής του 6ου εξαμήνου.
Στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει συναφθεί μεταξύ του ΤΕΙ και του Δήμου Ελευσίνας το τμήμα θα εργασθεί πάνω στον χώρο του παλαιού ελαιουργείου εκπονώντας εργασίες πάνω στο 3D animation ζωντανεύοντας το ελαιουργείο με ένα διαφορετικό τρόπο.

Οι φοιτητές  παρακολούθησαν μια προβολή για την ιστορία της Ελευσίνας ιδιαίτερα την βιομηχανική της ιστορία επικεντρωμένη στον χώρο του παλαιού ελαιουργείου, παίρνοντας μία ιδέα από την ιστορία, το παρόν και το μέλλον του.

Έπειτα ακολούθησε μία σύντομη περιοδεία με τον κο Νικόλαο Νιμά που από πρώτο χέρι γνωρίζει πολύ καλά τον χώρο καθώς ο πατέρας του δούλευε στο παλαιό ελαιουργείο. Οι φοιτητές  είχαν  την ευκαιρία να ακούσουν μερικές ιστορίες από την τότε καθημερινότητα του παλαιού ελαιουργείου από τη διαδικασία παραγωγής μέχρι και ιστορίες από την ζωή των εργαζομένων.

Το τμήμα εμπνεύστηκε, έβγαλε πολλές φωτογραφίες και ανανέωσε το ραντεβού του με το παλαιό ελαιουργείο για το προσεχές μέλλον.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας στα πλαίσια της τουριστικής προβολής της πόλης μας, οργανώνει ομαδικές ξεναγήσεις για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το Παλαιό Ελαιουργείο.
Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλ: 2105565604 (Κυρίτση Κωνσταντίνα)