Ομαδικές ξεναγήσεις στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Ομαδικές ξεναγήσεις στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας που παρατηρείται στην πόλη μας μετά την κατάκτηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2021, εκτός από τις ώρες επίσκεψης στο Ελαιουργείο τα σαββατοκύριακα 10.30- 19.00, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας οργανώνει ομαδικές ξεναγήσεις για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το Παλαιό Ελαιουργείο.

Στο πλαίσιο αυτό την περασμένη Τρίτη είχαμε την πρώτη επίσκεψη από το 9ο δημοτικό σχολείο Ασπροπύργου. Τα παιδιά της Γ’ και Δ΄ τάξης με συνοδεία των καθηγητών τους Χρήστου Τριανταφυλλόπουλου, Βιτουλαδίτη Κατερίνας, Μαρίνου Φωτεινής, Μάλτσιου Βασιλικής και Αθανασέλη Στέλλας παρακολούθησαν μια  παρουσίαση μισής ώρας με αντικείμενο την ιστορία της πόλης από την αρχαιότητα, την σύγχρονη βιομηχανική της ιστορία και πώς μετά τη βιομηχανική παρακμή μετασχηματίζεται σε πόλη πολιτισμού και πορεύεται μέχρι το 2021.

Μετά από αυτή την παρουσίαση τα παιδιά είχαν την χαρά να ξεναγηθούν από τον κο Νίκο Νημά που αποδέχτηκε αμέσως αυτή τη πρόσκληση, καθώς είναι γνωστός για τις γνώσεις του και την αγάπη του για τον χώρο, αφού ο πατέρας του είχε υπάρξει εργαζόμενος όταν το σαπωνοποιείο λειτουργούσε.

Η ξενάγηση αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο που περιλαμβάνει μία παρουσίαση και το δεύτερο μια περιήγηση στους χώρους του Παλαιού Ελαιουργείου συνολικής διάρκειας μίας ώρας.

Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε αυτή την περιήγηση στον χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Τηλ: 2105565604 (Κυρίτση Κωνσταντίνα)