Back to all Post

Σοφία Αδάμ, Ντίνα Τετράδη, Χαράλαμπος Ντάλλας: Το Φεστιβάλ Αισχύλεια γίνεται 48 χρονών!

Σοφία Αδάμ, Ντίνα Τετράδη, Χαράλαμπος Ντάλλας: Το Φεστιβάλ Αισχύλεια γίνεται 48 χρονών!

Η αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ελευσίνας (ΚΕΔΕ) Σοφία Αδάμ, μαζί με δύο μέλη της καλλιτεχνικής επιτροπής που επιλέγει τα έργα του Φεστιβάλ Αισχύλεια στην Ελευσίνα, την Ντίνα Τετράδη και τον Χαράλαμπο Ντάλλα, μιλούν στο CultureNow για τη συναρπαστική αυτή εμπειρία.

Η αρχή γίνεται με μία διαδικτυακή συνάντηση που συγκαλεί η Κοινωφελής επιχείρηση. Σ΄ αυτή συμμετέχουν 15 πολίτες με κοινά ενδιαφέροντα και αγάπη για την πόλη της Ελευσίνας. Στη διαμόρφωση του προγράμματος του Φεστιβάλ, τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν η Επιτροπή, το τμήμα διοργάνωσης, οι υπάλληλοι, οι συνεργάτες και το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΔΕ) που έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει όλες τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις όπως και τη φιλοξενία της εικαστικής εγκατάστασης που τα τελευταία χρόνια γίνεται σε συμπαραγωγή με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023.

Φέτος οι καλλιτέχνες, οι παραστάσεις και τα μουσικά σχήματα που φιλοξενούμε είναι κορυφαίοι και το κοινό τους ανήκει σε όλες τις ηλικίες. Η Ελευσίνα είναι πλέον εύκολα προσβάσιμη με το Μετρό και τον Προαστιακό. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει ανάμεσα σε πολλούς άλλους, την Τάνια Τσανακλίδου, την Ελευθερία Αρβανιτάκη με τον Γιώργο Περρή, τον Φοίβο Δεληβοριά, την «Ελένη» του Βασίλη Παπαβασιλείου παραγωγή του ΚΘΒΕ, την παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου «Αίας» σε σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη, τις «Θεσμοφοριάζουσες» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, τη «Μήδεια» σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, το Παιδί Τραύμα και τα εγκαίνια της in situ γλυπτικής εγκατάστασης «Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα» του διεθνώς αναγνωρισμένου εικαστικού Κωστή Βελώνη.

Η πολύχρονη συμμετοχή μου στην επιτροπή διοργάνωσης του Φεστιβάλ, δηλώνει τις σχέσεις που έχουν οικοδομηθεί ανάμεσά μας, λέει η Ντίνα Τετράδη. Υπάρχει ενέργεια εδώ, υπάρχει η ένταση της προετοιμασίας, η αγωνία για την επιτυχία και το αποτέλεσμα και τελικά υπάρχει η επιβράβευση ενός όμορφου δημιουργήματος που είναι συνέπεια της συνεργασίας πολλών ανθρώπων, που με τα χρόνια έγιναν φίλοι, έγιναν οικογένεια. Όλα τα σχόλια, αρνητικά ή θετικά πρόσφεραν γνώση του τι πρέπει να βελτιώσουμε για τα επόμενα χρόνια, γιατί το κοινό είναι ο πιο αυστηρός αντικειμενικός κριτής μας.

Ως νεοεισερχόμενο μέλος της φετινής επιτροπής διοργάνωσης του Φεστιβάλ, μετά από αξιολόγηση όλων των βιογραφικών που στάλθηκαν έπειτα από το Open Call της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ελευσίνας, έζησα μία μοναδική εμπειρία, συμπληρώνει ο Χαράλαμπος Ντάλλας, το πιο νέο μέλος της επιτροπής. Μέσα από την κουλτούρα, το πολιτιστικό υπόβαθρο, το όραμα και το πάθος για την πόλη και το Φεστιβάλ, συμβάλλαμε όλοι, βάζοντας ο καθένας το λιθαράκι του ώστε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στην επιλογή των εκδηλώσεων. Τους ευχαριστώ όλους.

Δεν σας καλούμε να έρθετε στο Φεστιβάλ, σας προτείνουμε να ζήσετε την περιπέτεια των παραστάσεων στο θέατρο δίπλα στην θάλασσα, που βρίσκεται σε ένα μοναδικό χώρο ανάμεσα στα εναπομείναντα βιομηχανικά κτίρια του Ελαιουργείου και Παλαιού Σαπωνοποιείου.

Τα μέλη της επιτροπής είναι

Κωνσταντίνα Καμπόλη, Αντιγόνη Κουταλιέρη, Πέτρος Λιόντας, Κατερίνα Μαρινάκη, Αντώνης Μαρούγκας, Μαίρη Μητροπούλου, Μαρία Μουρίκη, Χαράλαμπος Ντάλλας, Βίκυ Παπαιωάννου, Μαριλένα Σαμπάνη, Ντίνα Τασογιαννοπούλου Τετράδη, Ειρήνη Τζούρα, Δήμητρα Χατζηπαναγιώτου, Δανάη Χρηστούδη μαζί με τους συνεργάτες του Τμήματος Διοργάνωσης Μάνο Παπαγεωργίου, Βίκυ Πασιοπούλου, Όλγα Παυλάκη, Ηλία Ρούση και Γιάννη Σίδερη.

Subscribe Newsletter

Το Φεστιβάλ Αισχύλεια είναι μέλος του European Festival Association και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ