Επίσκεψη στον χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου απο το ελληνικό δίκτυο φίλων της φύσης

Επίσκεψη στον χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου απο το ελληνικό δίκτυο φίλων της φύσης

Χθες Κυριακή 24/04 Επισκέφτηκε τον χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου το ελληνικό δίκτυο φίλων της φύσης από το γειτονικό μας Χαιδάρι (NATUREFRIENDS GREECE).

Η επίσκεψη – ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο των ΦτΦ Κωνσταντίνο Φωτεινάκη στο παράλιο μέτωπο της Ελευσίνας στους εξής βιομηχανικούς χώρους: «ΚΡΟΝΟΣ» (1922), Χρωματουργία «ΙΡΙΣ» (1925), Ελαιουργία – Σαπουνοποιία «Ελαιουργική» (1955), Οινοπνευματοποιία «ΒΟΤΡΥΣ» (1906), Σαπουνοποιία – Ελαιουργία «Ελαιουργείο»/ Αισχύλεια (1875), τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ» (1902).

Στο Παλαιό Ελαιουργείο παρακολούθησαν μια σύντομη προβολή για την ιστορία της πόλης μας, ιδιαίτερα για την βιομηχανικής της κληρονομιά εστιασμένη γύρω από το χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου και έπειτα ξεναγήθηκαν από τον Νικόλαο Νημά που από πρώτο χέρι, λόγο ιδιότητας και λόγο του πατέρα του που ήταν πρώην εργαζόμενος, γνωρίζει για την διαδικασία σαπωνοποίησης αλλά και προσωπικές ιστορίες από την τότε καθημερινότητα του Παλαιού Ελαιουργείου.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας στα πλαίσια της τουριστικής προβολής της πόλης μας, οργανώνει ομαδικές ξεναγήσεις για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το Παλαιό Ελαιουργείο.

Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλ: 2105565604 (Κυρίτση Κωνσταντίνα)