Επισκέψεις στον χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου από το Γυμνάσιο Μαραθώνα και την Αρχιτεκτονική Σχολή Βερολίνου.

Επισκέψεις στον χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου από το Γυμνάσιο Μαραθώνα και την Αρχιτεκτονική Σχολή Βερολίνου.

Ένα πλούσιο διήμερο εκπαιδευτικών επισκέψεων και ξεναγήσεων πραγματοποιήθηκε στον χώρο των εγκαταστάσεων του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας.

Την Παρασκευή 12/5/2017, οι μαθητές των τμημάτων Β’ Τάξης του Γυμνασίου Μαραθώνα επισκέφθηκαν τον χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου, παρακολούθησαν μία σύντομη ιστορική προβολή της ιστορίας της πόλης και ξεναγήθηκαν στις παλιές εγκαταστάσεις του Εργοστασίου. Οι μαθητές συνοδεύονταν από τον Διευθυντή κύριο Δ. Σπυρόπουλο και άλλους καθηγητές του Σχολείου.

Το Σάββατο 13/5/2017, φοιτητές από την Αρχιτεκτονική Σχολή Βερολίνου, με τη συνοδεία του καθηγητή τους και πραγματοποίησαν επίσκεψη στον χώρο, παρακολούθησαν παρουσίαση με την ιστορική ανασκόπηση της πόλης, ενώ έγιναν και ιδιαίτερες αναφορές σε λειτουργικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία του Εργοστασίου και ξενάγηση στις παλιές εγκαταστάσεις. Αυτή η επίσκεψη ήταν μέρος εργασίας τους προκειμένου να προτείνουν ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο για το Παλαιό Ελαιουργείο.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον κ. Νικόλαο Νημά για την σημαντική του συμβολή στις εξωτερικές ξεναγήσεις και την επεξήγηση των απαραίτητων τεχνικών λεπτομερειών, καθώς και τον παλιό εργαζόμενο του Π. Ελαιουργείου κ. Γεώργιο Νημά, για την παρουσία του και την προσωπική μαρτυρία που κατέθεσε, κατά την επίσκεψη του Σαββάτου.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας στα πλαίσια της τουριστικής προβολής της πόλης μας, οργανώνει ομαδικές ξεναγήσεις για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το Παλαιό Ελαιουργείο.