Back to all Post

Έπεσε η αυλαία για το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2021

Έπεσε η αυλαία για το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2021

31 ημέρες, 6 συναυλίες, 9 παραστάσεις, 17 καλλιτέχνες, εικαστική εγκατάσταση και Ημιμαραθώνιος Αγώνας «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού»

Έπεσε η αυλαία για το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2021, που φέτος τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και για δεύτερη χρονιά, του ΕΟΤ.

Η διοργανώτρια Αρχή «Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας» μετά από πολύμηνη και εντατική προετοιμασία, πρόσφερε για ακόμη μία χρονιά υψηλής ποιότητας και απήχησης παραστάσεις, στο κοινό.

Δεδομένων των αντικειμενικών δυσκολιών της φετινής χρονιάς αλλά και με απόλυτη προτεραιότητα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, θεατών και εργαζομένων, η διοργάνωση τήρησε αυστηρούς κανόνες εισόδου του κοινού καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής των εκδηλώσεων.

Οι παραστάσεις που έλαβαν χώρα στο εμβληματικό Παλαιό Ελαιουργείο αλλά και τον Θερινό Κινηματογράφο, κέντρισαν το ενδιαφέρον των θεατών, που παρακολούθησαν μεγάλες συναυλίες αλλά και σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις.

Φωτεινή Δάρρα, Γιάννης Κότσιρας, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Νατάσσα Μποφίλιου, παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ήταν κάποιες από τις εκδηλώσεις που παρουσιάστηκαν στο Παλαιό Ελαιουργείο.

Το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2021 «έκλεισε» με τον καθιερωμένο Ημιμαραθώνιο Αγώνα «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού» των 21χλμ αλλά και των 5χλμ εντός Ελευσίνας, σημειώνοντας, μάλιστα -στον πρώτο- και ρεκόρ αγώνα!

Οι δρομείς βραβεύτηκαν με μετάλλια και κύπελλα, μετά τον τερματισμό τους, στην Πλατεία Ηρώων!

Για τη διοργάνωση, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Ζωή Στραϊτούρη ανέφερε: «Φέτος, παρά τις αντιξοότητες και προκλήσεις της χρονιάς, καταφέραμε να παρουσιάσουμε στο κοινό ένα εξαιρετικό πρόγραμμα. Η Κοινωφελής Επιχείρηση –στο σύνολό της- έδωσε πραγματικά τον καλύτερό της εαυτό για τους θεατές και ανταποκρίθηκε στο έπακρον στις απαιτήσεις της διοργάνωσης. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνετέλεσαν στην άρτια διεξαγωγή της και να ευχηθώ, του χρόνου, να έχουμε ξεπεράσει όλες αυτές τις δυσκολίες και να παραμείνουμε αντάξιοι των προσδοκιών του κοινού».

Subscribe Newsletter

Το Φεστιβάλ Αισχύλεια είναι μέλος του European Festival Association και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ