40 χρόνια Αισχύλεια: Γιάννης Κουνέλλης

40 χρόνια Αισχύλεια: Γιάννης Κουνέλλης

Στις 16 Φλεβάρη 2017 έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος  Έλληνας καλλιτέχνης Γιάννης Κουνέλλης. Ήταν κορυφαίος πρεσβευτής του κινήματος Arte Povera με πλήθος έργων που φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα μουσεία και galleries του κόσμου.

Έργο του Γιάννη Κουνέλλη είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο φεστιβάλ Αισχύλεια 2010 στα πλαίσια του  έργου «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, από το θέατρο ‘Άττις’,   σκηνοθεσίας  Θεόδωρου Τερζόπουλου, όπου και ανέδειξε με ένα μοναδικό τρόπο το έργο η εικαστική εγκατάσταση του Κουνέλη, μετασχηματίζοντας το θέατρο του παλαιού ελαιουργείου.

Ένας καταιγισμός από δεμένες με σκοινί πέτρες, που κρέμονται στην πρόσοψη του Παλαιού Ελαιουργείου της Ελευσίνας, είναι το σκηνικό του Κουνέλλη.

Αυτή η συνεργασία οργανώθηκε ένα χειμωνιάτικο πρωινό που οι δύο καλλιτέχνες επισκέφτηκαν την Ελευσίνα. Ο Κουνέλλης εντυπωσιάστηκε  βλέποντας το έργο «Αλεξάνδρα» του Αλέξανδρου Κόκκινου που βρίσκεται στην είσοδο του Παλαιού Ελαιουργείου και τότε βρήκε τον  καλλιτέχνη που θα υλοποιούσε την ιδέα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Ελευσίνας, ‘’Φεστιβάλ Αθηνών’’ και του ‘Κωνσταντινούπολη Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2010’.

Από το λεύκωμα «40 χρόνια Αισχύλεια»