Επιτροπή διοργάνωσης του Φεστιβάλ Αισχύλεια

Home . Επιτροπή διοργάνωσης του Φεστιβάλ Αισχύλεια

Η επιτροπή διοργάνωσης του Φεστιβάλ Αισχύλεια ξεκίνησε τη δράση της το 1975. Αποτελείται από ανθρώπους της πόλης-εθελοντές  που έχουν σχέση με διάφορες μορφές τέχνης (μουσική, θέατρο, κινηματογράφος, εικαστικά κ.ά.), μέλη της ομάδας εθελοντών του φεστιβάλ, μέλη του γραφείου διοργάνωσης αλλά και φοιτητές καλλιτεχνικών σχολών. Σκοπός είναι η συμμετοχή ενεργών πολιτών γύρω από τα καλλιτεχνικά ζητήματα, να υπάρχει συλλογική έκφραση ώστε να υλοποιείται το φεστιβάλ που έχει ανάγκη η πόλη.

Η επιτροπή αναλαμβάνει την επιλογή του καλλιτεχνικού προγράμματος,  την οργάνωση καθώς και τη σωστή διεξαγωγή του φεστιβάλ. Στόχος της είναι να διαμορφώσει ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο να είναι ποιοτικό, επίκαιρο και πρωτοπόρο. Βασική επιδίωξη αποτελεί η προβολή του φεστιβάλ σε τοπικό, εθνικό  αλλά και διεθνές επίπεδο, δημιουργώντας δίκτυο μέσω συνεργασιών με καλλιτέχνες, φορείς και οργανισμούς ώστε να είναι πάντα ενήμερη για το τι θα παρουσιαστεί στο φεστιβάλ την κάθε χρονιά. Φροντίζει να δίνεται η ευκαιρία σε καλλιτέχνες διαφόρων μορφών τέχνης  να παρουσιάζουν τα έργα τους αλλά και να δημιουργούν έργα εμπνεόμενοι από την πόλη της Ελευσίνας.

Η επιτροπή διοργάνωσης του Φεστιβάλ Αισχύλεια ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας δίνει έμφαση  στη σύνθεση ενός καλλιτεχνικού προγράμματος που να απευθύνεται σε όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.