Λίγα λόγια για το φεστιβάλ

Το 2016 θεωρείται μία από τις σημαντικότερες χρονιές της νεότερης ιστορίας της πόλης μας. Το στερεότυπο της υποβαθμισμένης πόλης παραμερίζεται με τη δυναμική παρουσία της Ελευσίνας, μίας πόλης που ξέρει, θέλει και μπορεί να μεταμορφωθεί σε βιώσιμη και δημιουργική οντότητα, πρότυπο προς μίμηση. Ο πολιτισμός γίνεται στην πόλη μας τρόπος ζωής και βρίσκεται στον πυρήνα κάθε προσπάθειας για κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική αναβάθμιση. Σε αυτό το όραμα εντάσσονται εκδηλώσεις ποιότητας και ήθους, από τα τέλη Ιουνίου έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Συνολικά φιλοξενούνται πάνω από 65 εκδηλώσεις: 25 παραστάσεις θεάτρου, χορού και χοροθεάτρου, 23 μουσικές, 8 κινηματογραφικές προβολές, 3 εικαστικές εκθέσεις, 3 περφόρμανς, ένας ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου, ένα διεθνές συνέδριο, μία διάλεξη και μία διεθνής ημερίδα. Το μεγάλο όχημα αυτής της προσπάθειας, το Φεστιβάλ «Αισχύλεια», είναι ένα προμήνυμα για αυτό που θα ακολουθήσει και θα είναι ο ούριος άνεμος για να γίνει η πόλη μας Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Follow us

Η Ελευσίνα αναδείχτηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021

Η διαδικασία της διεκδίκησης του τίτλου διήρκησε περίπου δύο χρόνια. Στην πρώτη φάση της διεκδίκησης η Ελευσίνα συναγωνίζονταν με άλλες 13 ελληνικές πόλεις. Η Ελευσίνα , η Ρόδος και η Καλαμάτα προκρίθηκαν στην δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού και στις 11 Νοεμβρίου 2016 η Ευρωπαϊκή επιτροπή επέλεξε η Ελευσίνα να είναι η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Το φεστιβάλ Αισχύλεια που από το 1974 χαράζει την πολιτιστική στρατηγική της πόλης , έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση αυτή.

Ημιμαραθώνιος «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού»

Ο Ημιμαραθώνιος «Στα Ίχνη της Ιεράς Οδού» εμπνέεται από τα βήματα των μυστών του παρελθόντος καθώς αυτοί διέσχιζαν την “Ιερά Οδό” με σκοπό την αφύπνιση της συνείδησης τους μέσα από τα Ελευσίνια μυστήρια. Το 2015 στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αισχύλεια διοργανώθηκε πρώτη φορά ο ημιμαραθώνιος των 21χλμ με εκκίνηση το Θησείο και τερματισμό την Ελευσίνα.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ